O netradičné svadbovanie v paláci, v parku a na hrade je veľký záujem

Máj 2011 bol mesiacom kedy sa v Sobášnom paláci v Bytči uskutočnili  svadby dvoch víťazných snúbeneckých párov súťaže Svadobný dar palatína Turzu, vyhlásenej presne pred rokom Žilinským samosprávnym krajom a Považským múzeom v Žiline. Miroslava Sobolová a Ľuboš Moščovič z Považskej Bystrice a Jana Krištofová a Tomáš Matuškovič zo Žiliny, ktorí podľa pravidiel súťaže putovali po historických pamiatkach žilinského kraja, boli nakoniec vylosovaní ako víťazi súťaže na svadobnom veľtrhu v Bratislave, kde získali okrem možnosti zrealizovať svoju svadbu v luxusných priestoroch Turzovho paláca aj ďalšie atraktívne svadobné ceny.

Ďakujeme Žilinskému samosprávnemu kraju a Považskému múzeu v Žiline za možnosť zrealizovať svadbu ako v rozprávke v priestoroch Sobášneho paláca v Bytči. Dúfame, že aj náš spoločný život bude rozprávkový. A tím, čo plánujú svadbu budúci rok, vrelo odporúčame zapojiť sa do druhého ročníka súťaže Svadobný dar palatína Turzu,“ povedali manželia Moščovičovci. Pripomíname, že druhý ročník súťaže je už v plnom prúde a pre dva víťazné snúbenecké páry budú opäť pripravené zaujímavé svadobné bonusy, stačí si len pozorne prečítať kriéria súťaže na www.pmza.sk. Losovanie o svadbu v Sobášnom paláci v Bytči v roku 2012 bude začiatkom roku 2012 na najväčšom svadobnom veľtrhu na Slovensku – v Bratislave.

Aj v zrevitalizovanom Budatínskom parku sa  v sobotu 4. júna 2011 konal historicky prvý svadobný obrad. Svoje áno si zopakoval slovensko-nemecký pár. „ O sobášny obrad v našom parku je veľký záujem. Sme radi, že prvému obradu konajúcemu sa v parku počasie prialo a svadobní hostia boli spokojní, “dodal Boris Schubert, riaditeľ Považského múzea v Žiline.

Najobľúbenejšie netradičné svadbovanie v  priestoroch Považského múzea v Žiline je okrem Sobášneho paláca v Bytči a Budatínskeho parku najmä na hrade Strečno. Každoročne sa tu koná niekoľko desiatok sobášov. Azda najkurióznejší bol sobáš, na ktorom  ženích prisľúbil svoj  manželský sľub v rytierskom brnení.

Scroll to Top