Výstava Ako išlo múzeum na vandrovku láme rekordy

Výstava MIRacleAGE alebo Ako išlo múzeum na vandrovku vstupuje do svojej druhej polovice. Počas troch týždňov jej trvania si ju pozrelo viac ako 2 000 návštevníkov. Zaujímavé sú aj ich ohlasy a postrehy, ktoré pozitívne hodnotili vtipnú formu prezentácie múzea v obchodnom centre. „Ďakujem za výstižný výklad a dobrý nápad zrealizovať výstavu v obchodných priestoroch., Pekné. Treba takéto výstavy robiť častejšie. Vynikajúci nápad!, Ďakujem, zaspomínala som si na detstvo., Pekná výstava, vtipne doplnené popisky s kresbami., Krásna výstava, veľmi sa Vám podarila .,Ďakujem za príjemné cestovanie v čase!.“

Najpopulárnejším exponátom sa stala himalájska blcha, mamutia stolička a čestný diplom mesta Žilina  udelený J.V. Stalinovi. Vďaka kreativite návštevníkov sa múzeu možno podarí identifikovať drôtený exponát, ktorého účel doteraz nie je známy. „Spomedzi asi päťdesiatich tipov odzneli napríklad aj  také ako bubon demokracie, žrebovacie osudie, ručná práčka, bublifuk alebo kruh na behanie domácich miláčikov,“ povedala Ivana Repáňová, lektorka výstavy. Tipovať sa oplatí naďalej. Od 14. marca 2011 pribudne na výstavu ďalší neznámy exponát zo sekcie dopravy. V posledný marcový deň budú vylosovaní dvaja šťastlivci, ktorí budú odmenení.

Výstava je v súčasnosti obohatená o ďalšie kuriózne predmety ako pasca na medvede z 19. storočia alebo najväčšie slepačie vajce na Slovensku, ktoré múzeum získalo v roku 2009, a ktoré je evidované v Slovenskej knihe rekordov. S megavajcom sa viaže tiež veľmi zaujímavý príbeh, ktorý sa môžu návštevníci dozvedieť práve na výstave MIRacleAGE alebo Ako išlo múzeum na vandrovku do 31. marca 2011 v OC Mirage.

Scroll to Top