Duchovia, elfovia, strečniansky des a Dracula

Letné prázdniny sú pre mnohých návštevníkov hradu Strečno nepredstaviteľné bez strašidelných nočných prehliadok, ktoré patria k najvyhľadávanejším a najnavštevovanejším podujatiam. Už v piatok 6. júla 2012 sa Duchovia, elfovia a ďalšie strečnianske desy tešia na ľaku chtivých a zároveň zábavy chtivých hostí prvej strašidelnej návštevy hradu.

Duchovia, elfovia, strečniansky des sa počas svojej trojročnej existencie stali vyhľadávanou značkou na trhu slovenských kultúrnych aktivít. Aj vzhľadom k nie veľkým priestorom hradu Strečno a časovému rozpätiu tohto podujatia, sa ho pravidelne zúčastní od 500 do 1 000 návštevníkov,“ uviedol Boris Schubert, riaditeľ Považského múzea v Žiline.

V prvú júlovú sobotu nebudú chýbať bizarné prízraky ako napríklad tancujúce Biele panie, hrôzostrašná violončelistka Medúza alebo kuchár sekajúci dobrotu. Hosťujúcim pánom hradu a noci bude tentokrát transylvánske knieža Dracula. A preto by mal byť v povinnej výbave každého návštevníka  nočnej prehliadky okrem baterky najmä cesnak. „Toto leto bude hrad Strečno desiť štyri krát. Už onedlho sa môžu priaznivci nočných prehliadok tešiť okrem známych strašidielok aj na nočné pozorovania oblohy, ktoré sme v minulosti realizovali v spolupráci s Považskou hvezdárňou v Žiline,“ dodal Boris Schubert.

Organizátorom prvej nočnej strašidelnej prehliadky na hrade Strečno pod názvom Duchovia, elfovia, strečniansky des v piatok 6. júla 2012 od 20,00h do 23,00h je Žilinský samosprávny kraj a Považské múzeum v Žiline.

Scroll to Top