Le.Pi.Dlo – 18. júla 2014

LePiDlo_plagat_webOpäť je tu piatok a s ním prichádza tradičné podujatie na hrade Strečno – nočná prehliadka spojená so zaujímavým programom. Pred dvomi týždňami bola na Strečne veľká zábava, o ktorú sa postarali herci z Divadla Kapor na scéne, mímovia a herci zo Štúdia Kasprzyk z Liptovského Mikuláša, hradné dámy v podaní našich lektoriek a na nočnej oblohe sme spolu s hvezdárom z Krajskej hvezdárne v Žiline pozorovali všakovaké planétky a hviezdy.

Dnešné (18. 7. 2014) Letné Piatkové divaDlo na hrade, v skratke Le.Pi.Dlo, sa začína o 20.00 hod a potrvá do 23.00 hod.

Počas nočnej prehliadky hradu bude v čase od 20.00 do 23.00 hod. sprístupnená aj stredoveká dedina Paseka. Nočné prehliadky na hrade Strečno organizuje každoročne Považské múzeum v Žiline, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Hrad Strečno bude v tieto dni v bežnej prevádzke, otvorené od 9.00 do 18.00, potom od 20.00 do 23.00 hod. Posledný vstup je o 22.30.

Najbližšia nočná prehliadka hradu Strečno bude 1. augusta 2014 o 20.00 hod.

PROGRAM:

Hlavné nádvorie:

Shakespeare na hrade Strečno v “kaprovskom” prevedení

Hamlet

Stredoveký lekárnik

svoje zázračné lieky otestuje priamo na návštevníkoch

Hrad:

Štúdio pantomímy Kasprzyk

Súboj o princezninu ruku (rytieri na špeciálnych cvičených koňoch)

Dvaja statoční rytieri na svojich vycvičených koňoch vám predvedú stredoveký jazdecký turnaj. V ňom sa popasujú o ruku princeznej. Tento boj bude na život a na smrť. V boji uvidíte výcvik koňa a stredoveké zbrane, ktorými bojovali rytieri na svojich koňoch.

Stredoveké pravidlá slušného správania

Ak chcete vedieť, ako sa kedysi správali muži k ženám, deti k starcom, šašovia ku kráľom, máte jedinečnú šancu.

Katov deň – katova svadba

Neviete si predstaviť ako vyzeral svadobný deň kata? Tak teraz to uvidíte, a čo viac, niektorí z vás aj zažijete.

Šašo a jeho žonglérska šou

O zábavu na hradoch a zámkoch sa vždy staral dvorný šašo. Budete môcť vidieť žonglérske umenie, ktoré zabávalo a dotváralo atmosféru na hradoch zámkoch či trhoch. Možno sa aj priučíte ako správne vyhadzovať tri loptičky.

Valibuk a 3 zhavranelí bratia

Ak si spomínate na rozprávky Dobšinského a páčili sa vám, tak dúfame, že v našom podaní sa vám budú páčiť ešte viac. Obidve rozprávky sú paródiou na klasiku.

Hradná kaplnka:

stredoveké melódie v netradičnom šate

Scroll to Top