Navštívte Burianovu vežu

01_zTuristická informačná kancelária mesta Žilina sprístupňuje Burianovu vežu, jednu z najkrajších dominánt mesta, ktorá sa nachádza vedľa Katedrály Najsvätejšej Trojice na Katedrálnom námestí. Záujemcovia o prehliadku veže sa prihlásia v Turistickej informačnej kancelárii mesta Žilina a to buď osobne, alebo prostredníctvom emailu na info@tikzilina.eu. Burianova veža bude sprístupnená vždy v utorky a štvrtky so vstupmi o 10.00 (tento vstup je vyhradený iba pre školy), o 14.00, 15.00 a 16.00 hodine.

V Burianovej veži môžete okrem nádherného výhľadu na Žilinu vidieť aj výstavu s názvom “Žilina na starých mapách”, ktorú poskytlo Považské múzeum v Žiline. Rovnako si môžete pozrieť 3D maketu Žiliny.

Trvanie jedného vstupu bude približne 30 minút. Maximálny počet účastníkov na jeden vstup je 10 osôb. Upozorňujeme návštevníkov, že vstup do objektu Burianovej veže je na vlastné nebezpečenstvo! Návštevníci pred začiatkom prehliadky podpíšu Poučenie o bezpečnosti osôb pri vstupe do objektu Burianovej veže.

 

FOTOGALÉRIA TU

Scroll to Top