Hradná cyklojazda – Na bicykli na rínok

 

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Odborom školstva a športu, Odborom kultúry, Odborom informácií a zahraničných vzťahov ŽSK a Gminou Strumieň pozývajú všetkých na tradičné jesenné podujatie v areáli Budatínskeho hradu – Budatínsky rínok. Začiatok podujatia je naplánovaný v sobotu 22. októbra 2016 na 11. hodinu.

Súčasťou Budatínskeho rínka bude tento rok aj Hradná cyklojazda – Na bicykli na rínok. Cyklojazda je spojená s otvorením novovybudovaného úseku cyklotrasy Hrad Budatín – Hrad Strečno. Účastníci cyklojazdy budú mať vstupné na Budatínsky rínok zdarma.

V hlavnom programe vystúpia Krasňanci – heligonkári z Krasňan, Dychová hudba Bystrička, Juraj “Ďuri” Hnilica, Juraj Glonek jazz a hostia z partnerského mesta Strumień (PL). Sprievodným programom podujatia budú remeselnícke sánky, zdobenie tekvice, výroba pečiatok zo zemiakov, maľovanie na tvár a novinka live painting. Návštevníci budú môcť ochutnať špeciality pečené v relácii “Slovensko chutí” pod hradom Strečno a v Budatínskom hrade.

Obohatením podujatia budú aj stánky stredných odborných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja s možnosťou prehliadky umeleckých zručností študentov.

Parkovanie áut v blízkosti areálu počas podujatia bude obmedzené, na záchytné parkoviská navedú návštevníkov značenia.

Vstupné do areálu: 2 € dospelý, 1 € dieťa od 6 rokov a dôchodcovia, deti do 6 rokov bezplatne.

Scroll to Top