Výlet do histórie okrasnej záhrady pri Sobášnom paláci

Víkend otvorených parkov a záhrad

Výlet do histórie okrasnej záhrady pri Sobášnom paláci

Považské múzeum v Žiline sa po prvýkrát zapája do projektu Víkend otvorených parkov a záhrad, ktorý sa uskutoční od 10. – 12. júna 2016 a to prostredníctvom Sobášneho paláca v Bytči, ktorý je súčasťou známeho zámockého areálu a patrí medzi najvýznamnejšie renesančné pamiatky v strednej Európe. Samotný areál pozostáva z komplexu budov – renesančného kaštieľa (od roku 1970 národná kultúrna pamiatka), Sobášneho paláca, pôvodne staršej budovy prestavanej v klasicistickom štýle a vstupnej budovy z konca 19. storočia.

V piatok 10. júna sa vydajú účastníci ( vhodné pre žiakov II. stupňa ZŠ)  na „Výlet do histórie okrasnej záhrady pri Sobášnom paláci“.

Podujatie je spojené s riešením úloh, odkrývajúcich zaujímavosti sveta historických záhrad. V rámci viacerých aktivít bude žiakom priblížený renesančný a barokový záhradný štýl priamo v atraktívnych priestoroch záhrady Sobášneho paláca v Bytči. O zábavu a nadobudnuté vedomosti nebude núdza.

Podujatie je bezplatné, len pre vopred objednané skupiny.

V prípade záujmu kontaktujte správkyňu na telefón 041/5523027 alebo elektronicky: lukacsova@pmza.sk

 

O projekte Víkend otvorených parkov a záhrad :

Podujatie na Slovensku organizačne zabezpečuje Národný Trust n.o., ide o udalosť, ktorá dáva ľuďom možnosť spoznať obľúbené miesta záhradného umenia našej republiky novým spôsobom, či nahliadnuť do bežne neprístupných parkov a záhrad. Cieľom kultúrno-výchovného podujatia je atraktívnym spôsobom prezentovať hodnoty najmä historických parkov a záhrad verejnosti a cez pochopenie týchto hodnôt viesť ľudí k ich aktívnej ochrane.

Viac info na: http://vopz.sk/sobasny-palac-v-bytci/

Scroll to Top