Majstri drotári vyrobili netradičné akvárium

Výsledkom tvorivej dielne XXVI. ročníka Stretnutia drotárskych majstrov na Budatínskom hrade bolo unikátne a zároveň netradičné akvárium s rybami a inými (po)tvor(a)mi.

Počas dvoch dní (23. a 24. júna 2017) na ňom pracovalo 32 drotárov zo Slovenska a Česka. Akvárium si môžu návštevníci prísť pozrieť do Budatínskeho hradu do konca júla, potom poputuje do Primaciálneho paláca v Bratislave na výstavu výtvarnej tvorby z drôtu.

Podujatie malo niekoľko sprievodných aktivít. Jednou z nich bola škola drôtovania – kurz práce s drôtom pre dospelých aj deti, vedený skúseným lektorom Považského múzea. Ďalšou bola vernisáž autorskej výstavy žilinskej textilnej výtvarníčky Mgr. art. Andrey Lachovej, venovaná modernej voľnej výtvarnej tvorbe. Výstava “Wired vs. Wireless (Wifi)” sa nachádza v priestoroch Budatínskeho hradu zrekonštruovaných z projektu Bez kaplnky nie je hrad. Verejnosti je prístupná do 3. septembra 2017.

Projekt podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia. Organizátorom bolo Považské múzeum v Žiline, prispeli naň aj Žilinský samosprávny kraj, Ryba Žilina, Pekáreň Ďuroška.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viac fotiek nájdete vo fotogalérii.

 

 

Scroll to Top