Večerné premietanie a prehliadka veže Budatínskeho hradu

Považské múzeum v Žiline vás pozýva na večerné premietanie československej klasiky nakrúcanej v starej Žiline. Počas dvoch letných večerov sme pre vás pripravili letné kino a večerné prehliadky veže Budatínskeho hradu.

Prvá večerná prehliadka hradnej veže sa bude konať už tento piatok 7. júla 2017 od 19. hodiny (vstupy každú pol hodinu, posledný o 20.30 hod.). Sprevádzať vás budú dámy v dobových kostýmoch. Na jednotlivých podlažiach veže je sprístupnená expozícia viažuca sa k dejinám hradu, expozícia historických máp, obrazáreň, expozícia hodín a na vrchole veže vás čaká jedinečný večerný pohľad na mesto Žilina a okolie. Po prehliadke hradnej veže vás radi privítame pred hlavným pódiom v areáli Budatínskeho hradu, kde o 21. hodine premietneme československú filmovú klasiku “Zmluva s diablom”, nakrúcanú v starej Žiline. Vstup na projekciu je bezplatný.

O filme:

Na základe hlúpeho a zlomyseľného žartu upadne päť maturantiek do podozrenia, že sa rozhodli do maturity zbaviť panenstva. Keďže ich obrane nikto neverí, rozhodnú sa Ivana Karbanová (MARCELA PAVELKOVÁ), Aja Trnková (SYLVIA TURBOVÁ) a Olina Dvorská (ZUZANA KOCÚRIKOVÁ) urobiť presne to, z čoho ich všetci vrátane ich malomeštiackych rodičov a učiteľov podozrievajú. (oficiálny text distribútora)

Druhé večerné premietanie pripravujeme na prvý augustový piatok (4. 8. 2017).

Scroll to Top