Nový festival klasickej hudby

Medzinárodný hudobný festival Pro musica nostra, ktorý sa uskutoční 17. – 24. 6. 2018 v Žilinskom kraji, vznikol z myšlienky založiť dlhodobú tradíciu prezentácie klasickej hudby na špičkovej interpretačnej úrovni s medzinárodnou účasťou a zároveň predstaviť publiku vybrané historické pamiatky regiónu ako netradičné koncertné priestory.

Hudobné centrum a občianske združenie Naša kultúra / Cultura nostraorganizujú festival v spolupráci s vybranými mestami a obcami z regiónu Žilinského samosprávneho kraja. V priebehu ôsmich dní sa Gbeľany, Kotešová, Orlové, Čadca, Rajec, Trnové, Budatín a Bytča premenia na miesta, ktoré návštevníkom sprostredkujú hudobné umenie nielen prostredníctvom koncertov, ale i vďaka jedinečnému vizuálnemu zážitku z najkrajších historických pamiatok regiónu.

Prvý ročník festivalu svojou dramaturgiou a výberom účinkujúcich nadväzuje na 100. výročie založenia Československej republiky. V dramaturgii preto popri tvorbe velikánov ako Johann Sebastian BachJoseph HaydnWolfgang Amadeus MozartRobert Schumann a i. zaznejú aj diela významných slovenských a českých autorov (Ján Levoslav Bella, Johann Sigismund Kusser, Antonín Dvořák, Bedřich Smetana a ď.).

Na festivale vystúpia poprední umelci domácej i zahraničnej hudobnej scény – Slovenský komorný orchester & Dalibor Karvay, Muchovo kvarteto & Filip JaroŠtátny komorný orchester ŽilinaSchola Gregoriana PragensisBrno Baroque Trio, Jana Sýkorová & Pavel Svoboda a ď.

Podujatie má veľký potenciál poskytnúť publiku priestor pre oživenie kultúrneho života v danom regióne a prispieť tak k celkovej propagácii historických miest regiónu horného Považia.

Predpredaj vstupeniek:

www.ticketportal.sk

Predaj vstupeniek na koncert na Budatínskom hrade – pokladnica Budatínskeho hradu:

6 €
4 € / študenti, dôchodcovia, ŤZP

Dom kultúry Bytča: +421 41 5532486

a hodinu pred koncertom v mieste jeho konania * Na koncerty v Kotešovej, Čadci, Rajci, Trnovom je vstup voľný.

 

Kontakt:

Hudobné centrum, Michalská 10, 815 36 Bratislava

Web: www.hc.sk

E-mail: promusicanostra@gmail.com

 

Scroll to Top