Nočné prehliadky hradu Strečno

Hrad Strečno počas leta žije aj v noci a obľúbené prehliadky v neskorých hodinách lákajú stovky návštevníkov. V sobotu 20. júla a 24. augusta čaká na všetkých záujemcov mimoriadny program. Tentokrát sa môžu tešiť na napínavú rozprávku pod názvom „Srdce draka alebo ako sa Ďuro kráľom stal“, v ktorej sa prítomní dozvedia ako po mnohých nástrahách opäť raz zvíťazí láska a dobro. Prehliadka začína na javisku pri Stredovekej dedine Paseka. Príťažlivé scény budú premietané priamo na hradbách. Okrem nich uvidia prítomní všetky miestnosti a tajomné zákutia hradu. 

„V našich nočných prehliadkach sa vždy snažíme predstaviť zaujímavé príbehy atraktívne pre všetky vekové kategórie. Prostredie tmavého hradu a živého ohňa len umocní tajomnú atmosféru. Kto príde, určite neoľutuje!“ pozýva správkyňa hradu Strečno Ing. Katarína Repáňová.

Vďaka veľkému záujmu rodín s deťmi pridalo Považské múzeum v Žiline k vstupom o 21.00, 22. a 23.00 prehliadku o 20.00, ktorá je vhodná aj pre deti mladšie ako 8 rokov. Cena základného vstupného je 8,80 €, zľavnené vstupné stojí 4,40 €. Lístky je možné zakúpiť cez www.predpredaj.sk do soboty 24. 8. do 16.00. Kvôli obmedzenej kapacite nie je zaručený dopredaj vstupeniek priamo na mieste.

Scroll to Top