Budatínsky papierák predstavil stovku modelov

V sobotu 17. júla sa v priestoroch Drotárskeho pavilónu konal druhý ročník podujatia Budatínsky papierák, ktorý organizovala skupina modelárov zo Žiliny a okolia, ktorá vystupuje pod menom KPaM Žilina (Klub papierových modelárov Žilina) v spolupráci s Považským múzeom. Okrem stretnutia v rámci komunity modelárov je cieľom podujatia ukázať širokej verejnosti, čo všetko sa dá vytvoriť z papiera.

Tento rok sa na podujatí stretlo 20 modelárov, ktorí predstavili stovku modelov. Návštevníci videli autá, formuly, lietadlá, stavebné stroje, figúrky, hrady či modely pamiatok zo Žiliny. Súťažilo sa v juniorských a seniorských kategóriách a bez ceny neodišiel nikto. Dokonca boli udelené aj špeciálne ocenenia a modelári vystavili tiež nesúťažné modely. Zaujímavosťou je, že modely týkajúce sa železníc ostanú súčasťou výstavy 150 rokov Košicko-bohumínskej železnice, ktorá bude sprístupnená na rovnakom mieste v sobotu 24. júla.

“S podujatím som spokojný, myslím, že to bolo naozaj pestré a ľudia mali čo obdivovať. Veľký záujem bol aj o papierové vystrihovačky. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník a verím, že budeme mať dvakrát toľko modelárov a modelov,” povedal historik dopravy z Považského múzea Mgr. Peter Šimko, PhD.

foto: Mgr. Andrej Kurečka, Mgr. Helena Macušová

 

 

 

Scroll to Top