Povedačky na terase

Poslednú augustovú sobotu na Budatínskom hrade oživia Povedačky na terase. Podujatie v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA, ktoré pôsobí pri Považskom múzeu, láka netradičným prostredím aj zaujímavým námetom.

„Strašidelné a tragické príbehy sú vždy pútavou témou a v našom repertoári majú nepochybne svoje miesto. Tento rok sme sa rozhodli priniesť tri smutné a viac menej reálne povesti o Budatíne a Žiline. Aby však atmosféra nebola príliš pochmúrna, rozprávania sa zhostia tri klebetné babky. Tie sebe vlastným spôsobom prerozprávajú životné osudy troch postáv spojených so žilinským regiónom. Augustový večer zároveň doplnia ľudové piesne v podaní našej šikovnej kolegyne. Celé podujatie sa uskutoční na terase Budatínskeho hradu, kde sa bežne návštevníci nedostanú,“ priblížila autorka scenára Katarína Maršalová.

Povedačky na terase sa budú konať v sobotu 28. augusta o 18.00 a 19.00. Cena základného vstupného je 3 €, zľavnené vstupné je 1,50 €. Kapacita je obmedzená, preto je vhodné sa vopred  objednať na tel. čísle 0907 108 659. Návštevníci sú povinní dodržiavať aktuálne platné hygienické opatrenia. Viac informácií nájdu na www.pmza.sk.

 

Scroll to Top