Tvorivé stredy v auguste

Radi tvoríte? Odborné pracovníčky Považského múzea si pre návštevníkov Budatínskeho hradu pripravili dni plné kreativity a zábavy. Záujemcovia si môžu každú stredu v mesiaci august počas otváracích hodín hradu vyskúšať svoju zručnosť a zapojiť sa do tvorivých dielní. Prvú augustovú stredu budete tkať na malých krosnách, 11. augusta si môžete vyskúšať maľbu na sklo a vyrobiť si originálnu magnetku, 18. augusta môžete vyskúšať modelovanie z hliny a poslednú augustovú stredu vás čaká tvorba plstených ozdôb.

Tvorivé dielne sú príjemným spestrením návštevy hradu a zaujmú rovnako deti ako aj dospelých. „V súčasnosti sú kreatívne aktivity veľmi populárne a my sme vybrali práve také, ktoré súvisia so zbierkovým fondom Považského múzea. Počas júla bol o všetky veľký záujem, preto sme sa rozhodli pokračovať i v auguste. Dokonca sme mali účastníkov, ktorí u nás strávili niekoľko hodín a nechcelo sa im ani odísť domov. To nás veľmi potešilo a zároveň utvrdilo v tom, že takéto činnosti majú zmysel,“ doplnila jedna z autoriek – etnologička Mgr. Adriana Bárdyová.

Tvorivé stredy sa konajú vo východnom paláci Budatínskeho hradu od 9.00 do 16.00. Vstupné pre jednu osobu je 1 €, deti do 6 rokov majú vstup zadarmo. Počet návštevníkov je obmedzený, ale rezervácia vopred nie je potrebná.

Scroll to Top