Boli sme na Knižnom hodovaní

Krásne priestory, zaujímavé publikácie, príjemná atmosféra. V stredu 16. marca 2022 sa kolektív Považského múzea zúčastnil podujatia Knižné hodovanie 2022, ktoré organizuje SNM – Spišské múzeum v Levoči. Zástupcovia múzeí a galérií z celého Slovenska sa stretli vo vynovených priestoroch Starého kláštora minoritov v centre mesta. Naše múzeum sa na tejto aktivite podieľalo prvýkrát.

Bola to skvelá príležitosť prezentovať našu publikačnú činnosť verejnosti. Najväčší úspech na Spiši  mali knihy Juraj Turzo, Žofia Bosniaková a Juraj Jánošík, ale návštevníkov zaujala aj kniha Drotárstvo a taktiež komiksy Záhada tajomného prízraku a Drotárska rozprávka. Na Knižné hodovanie prišli tiež žiaci a študenti miestnych škôl, ktorých sme pozvali do našich expozícií a veríme, že niektorých z nich u nás počas sezóny uvidíme. Okrem prezentácie svojej činnosti mali účastníci možnosť spoznať kolegov z iných inštitúcií a zoznámiť sa s ich tvorbou. Sme radi, že mnohým sa páčili naše publikácie a budú súčasťou  muzeálnych a galerijných knižníc. Odborná knižnica Považského múzea bude taktiež obohatená o skvelé tituly, ktoré pomôžu našim zamestnancom vo výskume a ďalšej práci.

Súčasťou podujatia bola autogramiády knihy Biela pani Levočská od spisovateľky Tiny van der Holland, prehliadka kostola v Starom kláštore minoritov a zúčastnení mali možnosť vidieť i expozície Spišského múzea v Levoči. Považské múzeum ďakuje za pozvanie, srdečné prijatie a pohostinnosť a už teraz sa teší na ďalší ročník.

Text a foto: Magdaléna Lacková

Scroll to Top