Budatínsky hrad svieti počas októbra na ružovo

Považské múzeum nadviazalo spoluprácu s organizáciami Ružová stužka n.f. a Europa Donna Slovensko a do konca októbra bude Budatínsky hrad svietiť na ružovo.

Ružová farba v októbri je medzinárodným symbolom boja proti rakovine prsníka.

Ďalším symbolom je ružová stužka ako symbol snáh dostať onkologické ochorenie pod kontrolu.

Ružový október je mesiac, ktorý je venovaný zvyšovaniu povedomia všetkých žien Slovenska o tom, ako je možné predísť rakovine prsníka správnym životným štýlom, zachrániť svoj život a zdravie využívaním výhod skríningu a skríningovej mamografie a výhod samovyšetrenia prsníkov. Hlavnou témou roku 2022 je: Správna životospráva pomáha predchádzať rakovine prsníka.

Viac informácií o aktivitách na http://www.ruzovastuzka.sk/

Viac o spolupráci s Považským múzeom na: http://www.ruzovastuzka.sk/main2018/galeria/event/2022/2022-10-bhd-budatinske-muzeum

Osvetlenie sa po prvýkrát zaplo 15. 10. počas podujatia Budatínsky rínok na Európsky deň pre zdravé prsia. Hrad bude svietiť na ružovo do konca októbra v podvečerných hodinách. V noci bude osvetlenie v rámci šetrenia energie vypnuté.

V infopulte Budatínskeho hradu, ale aj v iných expozíciách Považského múzea budú k dispozícii letáky, v ktorých sa ženy dozvedia veľa užitočných informácií.

 

 

Scroll to Top