Botanická vychádzka na Straník

Ak ste milovníci prírody, pozývame vás na prírodovednú  vychádzku do okolia Straníka s botaničkou Považského múzea. Prejdete sa lúčnymi a lesnými chodníčkami za  jedlými bylinami, budete spoznávať okolité stromy aj ozývajúce sa operence a predovšetkým sa dozviete veľa o lokálnej kvitnúcej kráse.

Program vychádzky bude obsahovať spoznávanie známych aj menej známych a zároveň nemenej zaujímavých druhov jarných bylín a drevín. Zameria sa aj na populárnu tému  využitia divorastúcich rastlín v jedálničku. Jarné mesiace sú bohaté na šťavnaté výhonky, púčiky a mladé listy, ktorými sa dá spestriť veľké množstvo každodenných pokrmov. Kvety prvosienky,  hluchavky alebo ďateliny, vňať a mladé listy žerušnice, kostihoja, chmeľu alebo kozonohy sú týmto vyhľadávaným obohatením, ktoré môžete spoznať a naučiť sa. Vychádzka je fyzicky nenáročná, vhodná pre každú vekovú kategóriu a bude sa konať v ľahko prístupnom teréne, potrebná je však pevná obuv.

Stretnutie pred vychádzkou bude vo štvrtok 21. apríla 2022 o 16.00 v Zástraní, predpokladaný návrat je približne o18.00. Prihlásiť sa môžete na mailovej adrese kickova@pmza.sk alebo na tel. č. 0917 868 520, kde získate viac informácií o podujatí. Cena 1€ / osoba, deti do 6 rokov zadarmo.

 

Scroll to Top