Múzeum pre vás: Riaditeľ sprevádza

V rámci cyklu Múzeum pre vás ponúka Považské múzeum každý mesiac zaujímavé podujatie. Veľmi obľúbenými sa stali špeciálne prehliadky s riaditeľom Michalom Jureckým, ktoré sa konajú pravidelne raz do roka. Na ďalšiu sa môžu návštevníci tešiť vo štvrtok 23. júna o 16.00. „Mojím zvykom pri sprevádzaní po hrade je, že uvoľnenou formou hovorím nielen o základných faktoch, ktoré ku prehliadke patria, ale snažím sa povedať aj rôzne príbehy zo zákulisia múzea. Ľudia sa takto môžu napríklad dozvedieť, že niektoré legendy spájané s hradom nie sú úplne pravdivé,“ vysvetľuje Michal Jurecký.

Keďže Považské múzeum oslavuje v tomto roku 80. výročie od svojho založenia, súčasťou prehliadky bude aj predstavenie jubilejnej výstavy s názvom 8 deka múzea. „Prehliadka bude určite prínosná pre každého, kto chce spoznať múzeum z inej strany, ako je bežne prezentované. V rámci neformálnej debaty budem odpovedať na všetky zvedavé otázky a nevynechám ani plány do budúcnosti, prípadne problémy, s ktorým sa stretávame,“ dopĺňa riaditeľ múzea.

Na podujatie Múzeum pre vás: Riaditeľ sprevádza je obmedzený počet osôb, preto je vhodné sa vopred objednať na tel. č. 0907 108 659.   

Scroll to Top