Nočná prehliadka hradu Strečno

Zažite atmosféru stredovekého hradu a vychutnajte si nočnú prehliadku! Považské múzeum pozýva na prvú tohtoročnú nočnú prehliadku hradu Strečno, ktorá sa bude konať v stredu 20. júla od 20.00. Program je naozaj bohatý a na svoje si prídu návštevníci rôznych vekových kategórií. Keďže Považské múzeum oslavuje tento rok 80. výročie svojho založenia, k tomuto obdobiu sa viaže aj zážitková prehliadka s názvom Hej, partizán, vezmi ma so sebou!

„Dej sa bude odohrávať priamo v priestoroch hradu na pozadí Slovenského národného povstania, ktoré priamo zasiahlo aj dejiny Strečna a jeho okolia. Čo sa stane, keď sa na hrade stretne dedinské dievča Žofka a francúzsky partizán Pierre? Bude z toho láska na prvý pohľad? A ako toto stretnutie ovplyvní ich osudy? Zistíte počas prehliadky,“ približuje členka divadelno-hravého zoskupenia RAZCA Katarína Maršalová. Významné udalosti, ktoré sa udiali na hrade či už historické alebo súčasné budete môcť prostredníctvom mappingu vidieť na hradných múroch. „Súčasťou programu bude aj úchvatná ohňová šou v podaní Black Evils. Stredoveká kuchyňa rozvonia areál hradu vďaka združeniu Cech Terra de Selinan a hradné delo oživí OZ Turiec. Prehliadky budú prebiehať v šiestich vstupoch od 20.00 do 22.30, odporúčame vziať si baterky.“ dodáva správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.

Vstupné je jednotné 9 eur pre všetkých návštevníkov bez rozdielu veku, vstupenky je možné kúpiť len cez predpredaj na linku: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/nocna-prehliadka-hradu-strecno-2022-07-20/

Scroll to Top