Nočná prehliadka hradu Strečno

Nočné prehliadky na hrade Strečno sú vyhľadávaným podujatím, ktoré počas leta navštevujú mnohí záujemcovia z blízka i ďaleka. Júlová prehliadka mala veľký úspech a Považské múzeum verí, že rovnako úspešná bude aj tá augustová, ktorá sa bude konať v stredu 10. 8. Návštevníci sa môžu opäť tešiť na pestrý program. Jeho súčasťou bude zážitková prehliadka s názvom Hej, partizán, vezmi ma so sebou! v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA. Dej sa odohráva v priestoroch hradu na pozadí Slovenského národného povstania, ktoré priamo zasiahlo aj dejiny Strečna a jeho okolia. Návštevníkom sa scénky páčili, čo nás povzbudilo do ďalšej tvorby a už sa nemôžeme dočkať ďalšej prehliadky,“ pozýva členka zoskupenia Katarína Maršalová. Na augustovej prehliadke sa predstaví aj skupina Kapor na scéne s divadelnou hrou Robin Hood.

 Hradné múry na nádvorí ožijú prostredníctvom projekcie, ktorá priblíži významné udalosti z dávnej i nedávnej histórie hradu Strečno. „Chýbať nebude ani úchvatná ohňová show a stredoveká kuchyňa rozvonia areál hradu vďaka združeniu Cech Terra de Selinan. Atmosféru umocnia výstrely z dela, o ktoré sa postará OZ Turiec. Prehliadky budú prebiehať v šiestich vstupoch od 20.00 do 22.30. Pri neskorších prehliadkach odporúčame vziať si so sebou baterky,“ dodáva správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.

Vstupné na nočnú prehliadku je jednotné 9 eur pre všetkých návštevníkov bez rozdielu veku a vstupenky je možné zakúpiť len cez predpredaj na:

https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/nocna-prehliadka-hradu-strecno-2022-08-10/

 

Scroll to Top