Povedačky na terase… s múzeom

Považské múzeum oslavuje tento rok 80. výročie svojho vzniku a pri tejto príležitosti si pripravilo viacero podujatí. Prvým z nich budú Povedačky na terase… s múzeom, ktoré sa uskutočnia 1. mája v atraktívnom prostredí západnej terasy Budatínskeho hradu.

A ako najlepšie oživiť históriu? Predsa zaujímavým príbehom! Predstavenie v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA priblíži niečo z histórie múzea a predstaví jednotlivé expozície. ,,Pri tvorbe scenára som sa zamyslela nad tým, čo by sa stalo, keby ožili historické osobnosti spojené s našimi expozíciami, ako napríklad Žofia Bosniaková z hradu Strečno alebo Juraj Turzo zo Sobášneho paláca v Bytči. A ako by to vyzeralo, keby sa k nim pridala Anička z Terchovej, Hanička z Čičmian, železničiarka Boženka a gróf Čáki z Budatínskeho hradu a spoločne by navštívili prvú riaditeľku múzea, Vlastu Kristenovú… A scenár bol na svete,“ vysvetlila členka RAZCA Katarína Maršalová.

Humorné a sem – tam poučné scénky doplnené ľudovými piesňami môžu návštevníci vidieť o 17.00 a 18.00. Je to skvelá príležitosť stretnúť na jednom mieste postavy súvisiace so všetkými expozíciami Považského múzea a stráviť prvú májovú nedeľu na Budatínskom hrade.  Prihlásiť sa môžete na tel. č. 0907 108 659.

 

Scroll to Top