Rajecká Anča

Obľúbené jazdy na historických motorových vlakoch sa budú konať aj tento rok. Rajecká Anča vyrazí zo Žiliny do Rajca už po dvanásty raz. Podujatie organizuje Považské múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a Spoločnosť Považskej dráhy Žilina.

Vozne M131.1443 a M 152.0160 budú premávať 13. a 14. augusta dvakrát denne zo Žiliny do Rajca a späť. Záujemcovia si kúpia lístky priamo vo vlaku. Súčasťou podujatia je vždy aj zvýhodnený vstup do Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach. „Aj tento rok budú mať cestujúci zľavu 20%. V expozícii ich čaká interaktívna prehliadka či koľajisko zachytávajúce v zjednodušenej podobe žilinský železničný uzol v 20. rokoch 20. storočia. Deti sa môžu tešiť na tvorivé dielne, ktoré budú prebiehať pred múzeom a dokonca sme pripravili aj jazdu historickým kočom v aleji pri autobusovej stanici,“ doplnil historik dopravy Peter Šimko.

Podujatie tento rok spestrí aj divadelná scénka Povedačky na peróne v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA, ktorá spríjemní cestujúcim čakanie na vlak. Odohrávať sa bude priamo na peróne pred múzeom o 11.00 a 15.00. „Záujemcovia sa dozvedia, aké témy sa preberali na železničnej stanici v roku 1942, a ako to asi mohlo vyzerať, keď sa tam stretli tri dávne priateľky,“ dodáva autorka scenára Katarína Maršalová.

(v plnej veľkosti zobrazíte kliknutím na obrázok)

Scroll to Top