Sherlock Holmes na Budatíne: Záhada srdcovej kráľovnej

Považské múzeum a divadelno-hravé zoskupenie RAZCA pripravilo na sobotu 10. septembra v priestoroch Budatínskeho hradu, podvečerné a večerné zážitkové prehliadky s detektívnou tematikou.

,,Séria večerných detektívnych prehliadok so Sherlockom Holmesom sa u nás teší veľkej obľube. Sme preto radi, že po dvoch rokoch nútenej prestávky môžeme našim návštevníkom opäť predstaviť ďalšiu záhadu. Ako to už býva zvykom, do pátrania sa môžu zapojiť aj samotní návštevníci. Príbeh je ale poriadne zamotaný, treba prísť s otvorenou mysľou,“ hovorí autorka scenára Katarína Maršalová.

Majster dedukcie, lovec tajomstiev a najslávnejší detektív všetkých čias, Sherlock Holmes, zavíta na Budatínsky hrad už po štvrtý raz. Pri predchádzajúcich návštevách sa spriatelil s celou grófskou rodinou, okolitý kraj si veľmi zamiloval a nezastaví sa pred žiadanou výzvou, neváha preto ani tentokrát. „Do Budatína ho pozvala grófka Šarlota, ktorá rieši delikátny problém. Jej samotnej a dokonca aj jej priateľom sa niekto vyhráža smrťou. Karta srdcovej kráľovnej s tajomným nápisom sa objaví vždy na mieste ďalšej vraždy a v blízkosti budúcej obete. Jeden grófkin známy už skončil s prestrelenou hlavou a tajuplnou kartou na stole, a tak Šarlota neberie vyhrážku na ľahkú váhu,“ približuje Maršalová.

Ak ste zvedaví, či sa detektívovi Holmesovi podarí odhaliť páchateľa a vyriešiť záhadu srdcovej kráľovnej, neváhajte a príďte na Budatínsky hrad v sobotu 10. septembra 2022. Zážitkové prehliadky začínajú o 18.00, 19.00 a 20.00. Počas prehliadok sa môžete zapojiť do pátrania, resp. súťaže o zaujímavé ceny – výhercov budeme žrebovať na konci každej prehliadky. Kapacita prehliadok je obmedzená, preto odporúčame vopred si rezervovať vstup na tel. čísle 0907 108 659.

Vítaní sú všetci milovníci detektívnych príbehov, záhad a humoru. Tešíme sa na vás!

Plagát v plnej kvalite  TU

 

 

Scroll to Top