Sherlock Holmes – záhada piatka trinásteho

Na Budatínskom hrade sa objaví ďalšia záhada. Súvisí svadba s nešťastným dátumom?  Považské múzeum a divadelno-hravé zoskupenie RAZCA si na piatok 13. septembra pripravili tradičné večerné zážitkové prehliadky s detektívnou tematikou.

Gróf Ladislav spolu so svojou rodinou chystajú na hrade mimoriadnu udalosť. Blíži sa veľkolepá svadba grófovej dcéry Karolíny, na ktorú je pozvaných veľa vzácnych hostí. Medzi nimi nesmie chýbať ani najslávnejší detektív všetkých čias, Sherlock Holmes, ktorý sa vďaka svojim početným návštevám Budatína stal rodinným priateľom. Ani svadobnému dňu sa však nevyhnú tajomné záhady. ,,Na hrade sa dejú zvláštne veci. Stratí či zničí sa niekoľko predmetov, dorazí čudný list, nájde sa niečo, čo všetkých vydesí. Gróf si myslí, že všetko je len náhoda, ale jeho manželka, grófka Šarlota, verí, že to súvisí s prekliatym dátumom sobáša – s piatkom trinásteho a chce svadbu zrušiť. Karolína preto požiada o pomoc Sherlocka Holmesa,“ približuje zápletku Katarína Maršalová, autorka scenára. ,,Detektív ako veľký milovník tajomstiev a majster dedukcie výzvu, samozrejme, príjme a pustí sa do riešenia záhady piatka trinásteho,“ dodáva.

Zážitkové prehliadky začínajú o 18.00, 19.00, 20.00 a 21.00. Návštevníci sa dozvedia, či sa detektívovi podarí rozlúštiť ďalšiu záhadu a dokonca sa môžu zapojiť do súťaže o zaujímavé ceny. Kapacita prehliadok je obmedzená, preto odporúčame rezervovať si vstup na telefónnom čísle 0907 108 659. Vítaní sú všetci milovníci detektívnych príbehov, záhad a humoru. Prehliadky však nie sú vhodné pre deti do 10 rokov.

 

 

Plagát v plnej kvalite TU

 

Scroll to Top