Večer zmyslu plný

Netradičná večerná prehliadka hradu Strečno prebudí vaše zmysly. V stredu 11. septembra sa vrátime do stredoveku s jeho charakteristickými chuťami, vôňami, vizuálnymi a sluchovými zážitkami.

Návštevníci sa počas prehliadky nechajú unášať zvukmi hudby počas koncertu v kaplnke, pochutnajú si na špecialitách dobovej kuchyne v podaní Cechu Terra de Selinan, pokochajú sa ohňovou show, ktorú predvedú Black Evils a atmosféru nezabudnuteľného večera podčiarknu svietiace sféry Mesiaca a Marsu od Krajskej hvezdárne v Žiline.

 Na záujemcov čakajú aj viaceré prekvapenia. „Počas prehliadky zapoja všetky svoje zmysly, teda čuch, hmat, sluch, zrak a chuť, tak ako kedysi stredovekí hradní páni. Stredovek však rozhodne nepatril medzi obdobia, ktoré by sa vyznačovali vábnymi vôňami. Návštevníci sa presvedčia aj o tom, ako to kedysi voňalo v šľachtických sídlach,“ dodáva Katarína Maršalová z Považského múzea.

Prehliadky budú prebiehať v čase od 20.00 do 22.00. Cena vstupného je ako na bežnú prehliadku, základné 7 €, zľavnené 3,50 €. Lístky sa budú predávať priamo v pokladni hradu pred konaním podujatia.

 

Plagát v plnej kvalite  TU

 

Scroll to Top