So Žofiou na hrade

Prvé tohtoročné podujatie na hrade Strečno pripomenie 380. výročie úmrtia najznámejšej majiteľky hradu – Žofie Bosniakovej. So Žofiou na hrade sa bude konať v nedeľu 28. 4. a návštevníci sa môžu tešiť na zaujímavý program.

Počas celého dňa budú prebiehať netradičné prehliadky hradu v sprievode samotnej svätice zo Strečna, ako zvykne byť nazývaná. „Z úst Žofie sa návštevníci dozvedia veľa informácií nielen o hrade, ale najmä o jej vlastnom osude, napríklad spoznajú, akým krédom sa Žofia celý život riadila. Takisto spoznajú, akú úlohu zohral jej manžel František Vešeléni v boji proti Turkom a  zistia aj to, čo sa na stredovekom hrade jedlo a pilo,“ približuje autorka scenára Katarína Maršalová. Živo bude i na nádvorí hradu. Sokoliarske ukážky v podaní sokoliarov sv. Bavona pobavia všetky vekové kategórie. Chýbať nebude ani dobová kuchyňa v podaní skupiny Cech Terra de Selinan.

Hrad bude otvorený od 9.00 do 18.00, základné vstupné na podujatie je 7 €, zľavnené 3,50 €. Stredoveká dedina Paseka bude pre verejnosť prístupná od 8.45 do 18.00.

Plagát v plnej veľkosti TU

 

Scroll to Top