Vychádzka ku Dňu Zeme na Veľký vrch pri Divinke

Považské múzeum v tomto roku pripravuje niekoľko lektorovaných vychádzok do okolia Žiliny pod vedením prírodovedných pracovníkov Považského múzea. Vychádzky budú tematicky venované spoznávaniu lokálnej flóry a fauny, ale aj rozprávaniu o ochrane prírody a jej histórii. „Priblížime druhovú rozmanitosť kvetov, stromov, vtákov, obojživelníkov aj cicavcov a ich fascinujúce príbehy a životné stratégie. Prejavy prírody sú vo viacerých smeroch príťažlivé, preto stoja za bližší kontakt a osobné preskúmanie,“ vysvetľuje botanička Považského múzea Květa Kicková.

Prvá vychádzka sa uskutoční 22. 4. pri príležitosti Dňa Zeme a záujemcovia sa môžu tešiť na výlet na Veľký vrch pri Divinke. Sprievodcami budú botanička Ing. Květa Kicková a zoológ Ing. Ján Kicko, PhD. Zraz bude o 15.45 na autobusovej zastávke Divinka, OcÚ. Trasa bude nenáročná, pôjdeme po spevnenej lesnej ceste trasou náučného chodníka, prevýšenie bude 160 m, spolu prejdeme približne 3 km. K dispozícii bude monokulárny ďalekohľad na pozorovanie vtáctva, ale návštevníci si môžu priniesť aj vlastný. Vychádzka je vhodná pre všetky vekové kategórie, vstupné na osobu sú 2 eurá, deti do 6 rokov majú vstup zadarmo. Organizátori odporúčajú oblečenie a obuv do terénu.

Termín sa môže zmeniť v prípade nevhodného počasia, akékoľvek otázky môžu záujemcovia posielať na kickova@pmza.sk, kicko@pmza.sk alebo volať na tel. č. 0903 881495.

Výchovno-vzdelávacie aktivity výstavy „Králi oblohy“ sú realizované s podporou Environmentálneho fondu.

Plagát v plnej veľkosti TU
Scroll to Top