Letné stretnutie

Príznačný názov nesie ďalšia výstava z cyklu Galéria Kyslík, ktorú uvidia návštevníci Stredovekej dediny Paseka v nedeľu 25. augusta. Letné stretnutie dvoch priateliek – umelkýň príjemne spája maľbu krajiny s figurálnou maľbou doplnenou keramickými reliéfmi.

Prvou autorkou je Štefánia Klenovičová, narodená v roku 1948 v Hubine pri Piešťanoch. Je absolventkou Pedagogickej fakulty v Nitre, kde študovala výtvarnú výchovu. Podstatu jej maliarskej tvorby tvoria prírodné motívy, ktoré nachádza vo svojom okolí. Okrem toho sa zaoberá kompozíciami a námety na ne čerpá z vesmíru. Jej maliarsky rukopis je plný sviežich farieb a smeruje od realizmu až k uvoľnenej abstrakcii. Na Letnom stretnutí môžu návštevníci obdivovať jej krajiny, kytice a stromy.

Na pódiu v Stredovekej dedine Paseka bude vystavovať aj Daniela Krajčová, narodená 1955 v Žiline. Vyštudovala VŠVU v Bratislave, oddelenie monumentálnej maľby. Venuje sa maľbe, kresbe, keramickej plastike, ilustrácii a nástennej maľbe. V jej tvorbe prevažuje figúra, zaoberá sa najmä medziľudskými vzťahmi a vnútorným svetom človeka. Na výstave bude prezentovať komornú figurálnu maľbu a keramické reliéfy.

 

Scroll to Top