Múzeum pre Vás: Modelujeme z papiera

Milí návštevníci, 

workshop je zrušený z technických príčin. 

Ďakujeme za pochopenie!

Radi modelujete z papiera? Ak áno, príďte si svoje zručnosti overiť na Budatínsky hrad. Vo štvrtok 16. 11. sa tam bude konať ďalšia zo série podujatí Múzeum pre vás, tentokrát zameraná na modelovanie z papiera. Záujemcovia o papierové modelárstvo si môžu pod dozorom skúsených modelárov vyskúšať vytvoriť jednoduché trojrozmerné diela. Podujatie je vhodné pre úplných začiatočníkov i tých, ktorí už s modelárstvom majú nejaké skúsenosti, uvítame najmä deti od 8 rokov. „Papierové modely majú niekoľko úrovní náročnosti od jednoduchých škatuliek tzv. miniboxov až po náročné diela s niekoľkými stovkami dielov. Vystrihovačky, z ktorých sa dá zhotoviť model sa  dajú kúpiť v špecializovaných predajniach a a e-shopoch alebo sú voľne dostupné na internete. Potom nasleduje vystrihovanie a iné činnosti podľa návodu.  Skúsenejší modelári uvidia techniky ako ohýbanie, ryhovanie a vyrezávanie dielov či retušovanie. Okrem toho modelári zistia, aké pomôcky sa dajú využiť pri práci. Jednoduché vystrihovačky automobilov či zvieratiek budú zabezpečené, v prípade, že si modelár donesie vlastné, poradíme mu s postupom práce..“ približuje historik dopravy Peter Šimko.

V minulosti sa takejto aktivity zúčastnili nielen dospelí, ale aj rodičia s deťmi. „Hoci dnes sa v modelárstve objavujú nové technológie ako 3D tlač, veríme že nezanikne ani papierové modelárstvo ako voľnočasová aktivita a aj týmto podujatím objavíme ďalších zručných modelárov,“ uzatvára Peter Šimko.

Podujatie s názvom Múzeum pre vás: Modelovanie z papiera bude trvať približne dve hodiny a cena je 2 eurá na osobu. Počet miest je obmedzený, preto je vhodné sa vopred objednať na tel. č. 0907 108 659.

 

Plagát v plnej veľkosti TU
Scroll to Top