Hradné hry Žofie Bosniakovej

AKTUALIZÁCIA!

Kvôli nepriaznivému počasiu sa mení program podujatia. 

Návštevníci sa môžu tešiť  na prehliadku hradu spojenú s ochutnávkou stredovekého jedla, ukážkou rôznych remesiel a tvorivou dielňou.

Program na nádvorí hradu a hudobné vystúpenie v stredovekej dedine Paseka sa neuskutoční.

Základné vstupné bude 7 eur, zľavnené 3,50. 

Hradné hry Žofie Bosniakovej sú obľúbeným podujatím, ktoré každoročne pritiahne na hrad Strečno množstvo návštevníkov a zabaví všetky vekové kategórie. Hlavnou témou tohto ročníka bude remeslo ako hra.  Návštevníci spoznajú v nedeľu 6. augusta stredovekú kuchyňu a rôzne remeslá, napríklad sviečkar, brašnár,  kováč, rezbár, pisár. Ukážky remesiel počas prehliadky hradu predvedú Cech Terra de Selinan a pracovníci Považského múzea, ktorí pripravia aj tvorivú dielňu.

Bohatý program čaká všetkých aj na nádvorí. „Tešiť sa môžete na humor míma Miroslava Kasprzyka, vystúpenie skupiny historického šermu Bojník či Sokoliarov sv. Bavona. Zoskupenie Kapor na scéne  pobaví improvizačným predstavením Časostroj. V stredovekej dedine Paseka budú pripravené remeselnícke stánky a užiť si môžete aj koncert skupiny Old Modem o 15.30,“ pozýva správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.  

Hrad bude pre návštevníkov prístupný od 9.00 do 18.00. Program na nádvorí sa bude opakovať v pravidelných časových intervaloch. Základné vstupné je 10, zľavnené 5 eur.

 

Plagát v plnej kvalite TU
Scroll to Top