Prírodovedná vychádzka na rozhľadňu Dubová pri Rajci

V máji sa uskutoční prírodovedná vychádzka na rozhľadňu Dubová pri Rajci. Zraz bude v sobotu 18.5.2024 o 9:30 na železničnej zastávke Rajec. Ukončenie na železničnej zastávke Kľače, odporúčame preto uprednostniť dopravu vlakom. Trvanie vychádzky odhadujeme na minimálne 5 hodín, bude prispôsobené príchodu a odchodu vlakov. Trasa bude stredne náročná, pôjdeme po lesných chodníkoch pekným lesným prostredím po náučnom chodníku Okolím Rajeckého hradu. Čakajú nás malebné výhľady na hrebeň Malej Fatry aj na Súľovské skaly. Prevýšenie naberieme 271 m, spolu prejdeme približne 7 km. K dispozícii bude monokulárny ďalekohľad na pozorovanie vtáctva, ale návštevníci si môžu priniesť aj vlastný.

Vychádzka je vhodná pre všetky vekové kategórie, vstupné na osobu sú 2 eurá, deti do 6 rokov majú vstup zadarmo. Organizátori odporúčajú oblečenie a obuv do terénu.

Termín sa môže zmeniť v prípade nevhodného počasia, akékoľvek otázky môžu záujemcovia posielať na kickova@pmza.sk, kicko@pmza.sk alebo volať na tel. č. 0903 881 495.

Výchovno-vzdelávacie aktivity výstavy „Králi oblohy“ sú realizované s podporou Environmentálneho fondu.
Plagát v plnej veľkosti TU
Scroll to Top