Výnosné miesto

Na Valentína bude v Sobášnom paláci v Bytči živo. V stredu 14. 2. sa môžu návštevníci tešiť na adaptáciu divadelnej hry Výnosné miesto od ruského autora A. N. Ostrovského. Tragikomédiu, ktorá rieši základné témy ľudskej spoločnosti, predstaví divadelné zoskupenie Break pod vedením herca Žilinského mestského divadla Michala Tomasyho.

„Hra sa pôvodne odohráva v roku 1856 v cárskom Rusku. My ju posúvame do obdobia osemdesiatych rokov dvadsiateho storočia do prostredia socialistickej krajiny. Téma lokálnej korupcie, úplatkov, konfrontácie vzdelania a morálky je spojená s motívom lásky a spravodlivosti,“ približuje Michal Tomasy. Žáner je atraktívny najmä pre mladého diváka stojaceho na križovatke rozhodnutí, ale svojím nadčasovým spracovaním má čo ponúknuť aj staršej generácii. „V tragikomédii je kritika spoločnosti podávaná často cez komické a vtipné obrazy, nenásilne a inteligentne. Neabsentuje humor, niekedy možno veľmi drsný, no o to pravdivejší. Celá inscenácia je doplnená hudbou, spevom a tanečnými pasážami, aby sme divákovi priblížili odviazanú atmosféru osemdesiatych rokov,“ dodáva M. Tomasy.

Renesančný priestor a divadelné predstavenie na sviatok sv. Valentína je spojenie, ktoré prilákalo návštevníkov aj v minulom roku. Tentokrát si organizátori vybrali profesionálneho herca, ktorý svoje skúsenosti posúva študentom Súkromného hudobného a dramatického konzervatória v Martine a spolupracuje aj s rôznymi amatérskymi divadlami. Michal Tomasy je zárukou kvality a príbeh, kde je jedným z hlavných menovateľov láska, je na tento deň ako stvorený. V predstavení sú citáty a myšlienky premiešané so štipkou tragédie a okorenené inteligentným humorom, preto veríme, že diváci sa nudiť nebudú. Prekvapenie, ktoré ich čaká na záver, bude tou pomyselnou čerešničkou na torte za príjemným kultúrnym zážitkom,“ pozýva správkyňa Sobášneho paláca v Bytči Renáta Harvánková.

Divadelná hra Výnosné miesto sa bude konať 14. 2. o 18.00. Vstupenky bude možné kúpiť v predpredaji priamo v pokladni Sobášneho paláca v Bytči. Cena je 8 eur na osobu.

Plagát v plnej veľkosti TU
Scroll to Top