Víkend na hrade Strečno bude strašidelný aj umelecký

Pred nami je opäť atraktívny víkend na hrade Strečno, ktorý ponúkne svojim návštevníkom adrenalín, zábavu ale aj  výtvarný workshop. V piatok 12. augusta 2011 budú  duchovia a elfovia strašiť strečnianskym desom predposlednýkrát v tomto lete. Pokračovanie nočných tajomstiev hradu sa bude niesť v znamení ľakania duchmi dávnymi, ale najmä duchmi 21. storočia. Ale aj v znamení rinčania zbraní. V prípade priaznivého počasia bude v spolupráci s Považskou hvezdárňou v Žiline znovu sprístupnená mobilná hvezdáreň v priestoroch delového opevnenia. „2. august 2011 je veľmi blízko splnu Mesiaca, preto jediným objektom, ktorý bude na oblohe najzaujímavejší, je Mesiac. Podľa predbežných odhadov bude viditeľný už od 21.00 h,“ povedal Miroslav Znášik, riaditeľ Považskej hvezdárne v Žiline.

Piatkovú strašidelnú noc na hrade vystrieda umelecká sobota. Druhý ročník podujatia Umelci na hrade Strečno je otvorený všetkým návštevníkom hradu, ktorý si chcú v tento deň zdokonaliť svoje výtvarné schopnosti pod vedením profesionálnych výtvarníkov, pedagógov a študentov Súkromnej strednej umeleckej školy v Žiline. Témou tohto ročníka je maľovanie na kamene alebo „oživovanie kamienkov“. Počas celej akcie je v podhradí strečnianskeho hradu pripravený bohatý sprievodný  program  najmä pre deti. „Súkromná stredná umelecká škola v Žiline pokračuje v tradícii organizovania podujatí aj počas prázdnin a mimo priestorov školy. Škola už tretí rok vzdeláva svojich študentov  vo výtvarných študijných  odboroch – propagačné výtvarníctvo a grafika, priemyselný dizajn a grafický a priestorový dizajn. Novinkou budúceho školského roka je príprava ďalšieho študijného  odboru – fotografický dizajn,“ upozornil Václav Dostálek, riaditeľ školy.

Organizátorom podujatia Duchovia, elfovia, strečniansky des v piatok 12. augusta 2011 už od 20.00 h do 23.00 hod.  a podujatia Umelci na hrade Strečno v sobotu 13. augusta 2011 od 9.00h do 18.00 hod. sú Žilinský samosprávny kraj, Považské múzeum v Žiline, Považská hvezdáreň v Žiline a Súkromná stredná umelecká škola v Žiline.

Scroll to Top