Valentín na Budatínskom hrade s valentínskou kvapkou krvi

Miesto: Areál hradu Budatín
Dátum a čas: 14. 2. 2012 od 16.00 hod.

Počas sviatku svätého Valentína sa stalo milou tradíciou sprístupniť hrad Strečno aj vo februári pre všetkých zamilovaných. Tohoročné mimoriadne chladné počasie realizáciu valentínskeho randenia na strečnianskom hrade prekazilo, ale samotnú myšlienku celkom nezmarilo. Odkazovač lásky, horúce nápoje čakajú  všetkých malých aj veľkých pri prechádzke Budatínskym parkom v utorok 14. februára 2012 od 16,00h do 19,00h. Sprievodnou aktivitou Valentína na Budatíne bude neformálne uvedenie do života novej publikácie Považského múzea v Žiline venovanej deťom, leporela o láske krásnej Kataríne z Budatínskeho hradu. V priestoroch pod Terasou, na nádvorí hradu  o 16,00 h bude stretnutie s autormi leporela a zároveň čítačka povesti pre najmenších.
„Do poslednej chvíle sme čakali či sa počasie umúdri. Napokon sme sa rozhodli, aj kvôli príjemnejšiemu komfortu návštevníkov,  3. ročník Valentínskeho rande usporiadať tento raz v areáli Budatínskeho hradu,“ uviedol Boris Schubert, riaditeľ Považského múzea v Žiline.

Podujatie Valentínske rande na Budatínskom hrade privíta aj všetkých darcov krvi. V čase od 16,00h do 19,00h bude výstavná miestnosť, v súčasnosti s výstavou Na husličkách maľované, slúžiť ako jedno z odberných miest Valentínskej kvapky krvi. Národná transfúzna služba SR tento rok v čase od 8. februára do 9. marca 2012 organizuje už 17. ročník Valentínskej kvapky krvi. Aj touto cestou chce vyzvať darcov krvi aj prvodarcov, aby prišli darovať krv a tak pomôcť k záchrane životov druhých. Pred rozhodnutím darovať krv Národná transfúzna služba SR odporúča informovať sa na www.ntssr.sk.“
Organizátorom Valentínskeho rande na Budatínskom hrade spojeným s darovaním krvi v utorok 14. februára 2012 od 16,00 h do 19,00 h je Žilinský samosprávny kraj, Považské múzeum v Žiline a Národná transfúzna služba SR.

Scroll to Top