Budatínsky papierák

V sobotu 30. apríla sa v priestoroch Drotárskeho pavilónu v areáli Budatínskeho hradu stretnú modelári zo Slovenska i Čiech. Súťaž a výstava modelov pod názvom Budatínsky papierák sa uskutoční po tretíkrát a verejnosť sa môže tešiť na rôzne hrady, dopravné prostriedky či figúrky.

Obľúbené podujatie organizuje skupina modelárov zo Žiliny a okolia, ktorá vystupuje pod menom KPaM Žilina (Klub papierových modelárov Žilina). „Veľmi nás baví tvoriť z papiera a pozorovať, ako naše predstavy ožívajú a robia radosť aj iným ľuďom. Takto si môžu pozrieť rozličné predmety, ktoré by v skutočnosti z takej perspektívy vidieť nemohli,“ približuje Michal Vršanský.

Registrácia vystavovateľov je o 8.00, súťažiť sa bude v rôznych vekových kategóriách a najlepšie modely vyhodnotí odborná porota o 14.00. „V minulých rokoch bol o toto podujatie veľký záujem, teší nás, že sa prihlásili aj modelári zo susednej Českej republiky a veríme, že počet účastníkov sa ešte zvýši. Pozývame všetkých, ktorým sa páčia papierové modely a chceli by sa na vlastné oči presvedčiť, aký krásny môže byť zmenšený svet,“ pozýva historik dopravy z Považského múzea Peter Šimko.

Záujemcovia budú môcť diela z papiera obdivovať od 10.00 do 14.00 a priamo na mieste budú mať možnosť kúpiť si zaujímavé vystrihovačky.

Scroll to Top